Legalitate videochat


Legalitate videochat

Studio Group Constanta

Lucram cu Contract de Drepturi de Autor si SRL-uri
Activitatea in domeniul videochat este reglementata de Legea nr. 196 din 13 mai 2003, completata ulterior de Legea 496/2004 din 18 noiembrie 2004, iar activitatea desfasurata trebuie sa respecte conditiile oricarei societati comerciale care desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei. Astfel este esential, printre altele ca ambele parti contractante (tu si studioul) sa va indepliniti obligatiile fiscale pentru a lucra in depina legalitate.
Este esential ca in cadrul unui studio de videochat fiecare model sa lucreze cu forme legale.
Prin forme legale, noi subliniem:
  • Contractul de munca - intre angajat si angajator
  • Contractul de prestari servicii - intre prestator si beneficiar (PFA sau SRL)

Toate formele de colaborare de mai sus trebuiesc sa fie semnate de reprezentantul legal al studioului, printr-o firma romanească, pentru a fi in deplina legalitate. Alte colaborari in cadrul unui studio, in care tu semnezi "un contract" direct cu site-ul sau si mai grav nu semnezi nici un contract, sunt ilegale, si te pot conduce catre probleme serioase cu legea.
Sunt cazuri in care studiourile nu respecta pe deplin conditiile prevazute de lege, si in astfel de situatii tu cat si identitatea ta puteti fi expuse in cazul unui control. Ar fi bine sa urmaresti cateva aspecte importante pentru a afla daca activitatea desfasurata de studioul cu care colaborezi este legala, si anume:
  • Contractul semnat trebuie sa fie cu o companie romana
  • Platile sa le primesti in contul tau bancar romanesc (nu pe un card care "ti-l trimite site-ul acasa")
  • Sa iti fie prezentate clar regulamentul si conditiile in care contractul semnat poate inceta

Atentie speciala ar trebui sa acorzi oricarui studio care lucreaza cu Payoneer, sau care iti propune sa iti faci un card Payoneer care "o sa iti vina acasa". In afara faptului ca te afli in fata unei colaborari ilegale, trebuie sa stii ca esti responsabila pentru plata taxelor aferente banilor incasati IN TOTALITATE. Astfel te vei trezi in anul următor cu o impunere de la ANAF, care poate insemna pana la 32% din veniturile realizate in videochat. Acorda atentie deosebita cand apelezi la studiouri de videochat obscure sau mai simplu alege sa lucrezi cu un studio profesional si perfect legal.
Respectand aceste sfaturi, te vei bucura de toate beneficiile activitatii de videochat, de sumele incasate in mod legal cat si de avantajele ulterioare de a lucra in deplina legalitate.

Lucram impreuna pentru succesul tau

Suna acum pentru un job de model videochat la StudioGroup Constanta

0761-328-747

Loading...